Новини Охтирка

До кінця вересня Сумщина отримає понад 500 доз вакцини від сказу: зробити щеплення можна в Охтирській ЦРЛ

До кінця вересня Сумщина отримає понад 500 доз вакцини від сказу: зробити щеплення можна в Охтирській ЦРЛ

Наприкінці серпня на склад логістичного партнера Медичних закупівель України доставили 35 тисяч доз вакцини для профілактики сказу на суму понад 18 млн грн. Її розподілять по всіх регіонах країни.

У Сумському обласному центрі контролю та профілактики хвороб Трибуна.Суми дізналася, що Сумська область до кінця вересня отримає 543 дози такої вакцини. Це однодозна вакцина для профілактики сказу, вона антирабічна, очищена та інактивована. Її колотимуть людям, які постраждали від укусів, подряпин або ослинення тваринами та можуть бути інфікованими на сказ.

На рівні медзакладів кожної області визначені центри антирабічної допомоги: вони забезпечені вакцинами, лікарі центрів надають медичну допомогу пацієнтам, які звертаються в разі укусів, подряпин, ослинень тваринами; проводять первинну обробку; призначають та проводять курс антирабічних щеплень в разі необхідності. На Сумщині такі центри працюють у 26 медзакладах. На Охтирщині це “Великописарівська лікарня” хірургічне відділення, “Охтирська ЦРЛ” та “Тростянецька міська лікарня” ТМР.

Нагадаємо, епізоотична ситуація зі сказу тварин у Сумській області викликає серйозне занепокоєння у фахівців, з початку року хворобу виявили у чотирьох тварин. 822 людини звернулися в заклади охорони здоров’я області за антирабічною допомогою.

Схожі публікації