Війна

На підставі судових рішень ВАКС на обороноздатність спрямували 1,6 млрд грн

На підставі судових рішень ВАКС на обороноздатність спрямували 1,6 млрд грн. Пресслужба ВАКС

Станом на 2 вересня у провадженні Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) перебуває 287 кримінальних проваджень щодо тяжких і особливо тяжких злочинів. На підставі судових рішень ВАКС на обороноздатність України спрямовано 1,632 млрд гривень.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з посиланням на пресслужбу ВАКС за підсумками конференції “5 років ВАКС: від ідеї до спроможності”.

Зазначається, що ухвалено 50 судових рішень про повне або часткове задоволення позивних вимог у справах про стягнення у дохід держави активів. Така санкція також застосовується до майна, що застосоване на території України та належать резидентам держави-агресора РФ.

За адміністративними справами у дохід держави стягнуто:

  • грошові кошти (більше 200 мільйонів гривень, більше 16 мільйонів доларів, майже 300 тисяч євро, більше 50 мільйонів рублів)

А також:

  • 188 житлових й нежитлових приміщень;
  • 60 земельних ділянок;
  • 304 транспортні засоби;
  • 8 обʼєктів повітряних й морських суден (літаки, риболовецький трейлер);
  • 74 обʼєкти акцій, частки в статутних капіталах юридичних осіб; – історико-культурні й матеріальні цінності;

Як повідомила кореспондентка Суспільного, під час конференції виконавчий директор TIU Андрій Боровик також презентував окрему платформу, де можна детальніше розглянути як відбувається процес в суді. Ресурс буде двомовним: українською та англійською.

“На нашому ресурсі ми зібрали фактично всі справи, які розглядають у ВАКС. По кожній справі — окремі інформаційні карти та тайлмлайни”, — пояснив він.

Боровик додав, що йдеться про зручний пошук по фігурантах справи і суддям, який буде доступнішим, ніж в реєстрі.

Схожі публікації