Новини Охтирка

МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА ЖИТЕЛЯМ МІСТА

МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА ЖИТЕЛЯМ МІСТА

Питання надання матеріальної допомоги та підтримки завжди було, є і залишається одним із пріоритетів у роботі органів з боку соціального захисту населення.

Щомісяця на засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги уважно вивчаються надані мешканцями громади документи, розглядається кожний випадок захворювання, що причинив потрапляння в складні життєві обставини.

Так, 30 серпня 2024 року комісією при виконавчому комітеті Охтирської міської ради було розглянуто документи 29 заявників, яким після обговорення було надано допомогу на лікування на загальну суму 211,0 тис. грн.

Сума допомоги визначається виходячи з тяжкості захворювання, подальшого лікування тощо. На жаль, останнім часом збільшується кількість осіб, які мають онкологічні та серцево-судинні захворювання, а також особи, яким проведено ендопротезування.

Окрім того, не залишилися поза увагою і внутрішньо переміщені особи, які опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з тяжкими захворюваннями, дороговартісним лікуванням та оперативним втручанням.

Всього з початку року було надано матеріальної допомоги 153 мешканцям громади на суму 1 млн грн, з них 8 внутрішньо переміщених осіб.

Матеріальна допомога надається відповідно до Програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Охтирської міської територіальної програми на 2022-2024 роки, виконавцем якої є управління соціального захисту населення Охтирської міської ради.

Схожі публікації