П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Конотоп

Співпраця Сумщини з міжнародними партнерами: служби у справах дітей отримали від ЮНІСЕФ сучасну оргтехніку

Співпраця Сумщини з міжнародними партнерами: служби у справах дітей отримали від ЮНІСЕФ сучасну оргтехніку

57 комплектів обладнання, що складаються з багатофункціонального пристрою, ноутбука, планшета та додаткового приладдя, надійде до служб у громадах області. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Допомога надана Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у співпраці з ГО «Клуб рибалок України» за фінансової підтримки уряду Республіки Корея.

«Переконаний, що ця потужна оргтехніка підвищить матеріально-технічне забезпечення служб у справах дітей та в рази посилить спроможність фахівців, які безпосередньо опікуються питаннями захисту дітей, котрі залишилася без батьків чи опинилася в складних життєвих обставинах», – зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час зустрічі з делегацією ЮНІСЕФ та керівницею офісу у м. Харків Джинан Рамадан.

За словами керівниці офісу ЮНІСЕФ, передача оргтехніки є одним із внесків міжнародних партнерів у зміцнення системи захисту дітей та закладення надійної основи для її стійкості.

«Дуже добре, що ми спільно фокусуємо нашу роботу на захисті дітей та через посередництво військової адміністрації реагуємо на потреби у районах та громадах. Наша організація націлена на посилення та розширення програм підтримки, які спрямовані як на захист дітей, так і на розвиток освіти, медицини та інші. Окрім гуманітарного напрямку співпраці, у пріоритеті – і складова відновлення. Також представники з ЮНІСЕФ готові говорити про допомогу у підвищенні професійної спроможності спеціалістів, відновлення вже існуючих шелтерів тощо, – зазначила Джинан Рамадан.

Під час спілкування Володимир Артюх озвучив основні напрямки, де співпраця та підтримка міжнародних донорів є важливою та необхідною.

Він, зокрема, акцентував увагу  на незмінному пріоритеті влади щодо створення безпечних умов у закладах освіти, зокрема, реалізації проєктів будівництва захисних споруд подвійного призначення, де діти зможуть не просто перебувати під час повітряних тривог, а й повноцінно навчатися. Крім того, залишається потреба у додатковому забезпеченні закладів освіти шкільними автобусами для організованого підвезення учнів.

Схожі публікації