Середа, 25 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Зеленська прокоментувала пропозицію територіальних поступок заради миру

Олена Зеленська. УНІАН

Поступитися територією України заради миру можуть пропонувати лише люди які нікого і нічого не втратили у цій війні.

Про це перша леді Олена Зеленська сказала в інтерв’ю кореспонденту британської Daily Mail лорду Майклу Ешкрофту, відповідаючи на питання про її ставлення до пропозицій про територіальні поступки заради перемир'я.

"Моя реакція, як і в багатьох українців така, що це можуть пропонувати лише люди, які нікого і нічого не втратили у цій війні і люди, які хочуть задобрити цього людожера і його монстрів", — сказала вона.

Пропозицію територіальних поступок дружина президента порівняла з казками про дракона, у яких звірові щороку віддавали у жертву дівчину, щоб він не спалив місто.

"Скільки можна годувати цього дракона? Агресора хтось має зупинити. І зупинити так, щоб він більше не міг застосовувати свою агресію. Зупинка на цих позиціях, де проходить лінія фронту не зупинить їх. Це їм дасть час на накопичення сил і через 1-2-10 років почнеться нова хвиля. І ті діти, яких ми намагаємося рятувати… вже вони будуть змушені брати зброю в руки", — сказала Зеленська.

Раніше президент Зеленський заявив, що будь-які питання щодо територіальної цілісності України не можуть вирішуватися без українського народу, оскільки це суперечить Конституції України. Він також вважає, що "не всі території треба відвоювати зброєю", це треба зробити завдяки дипломатії.

Схожі публікації