Новини Охтирка

В ОХТИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПІДТВЕРДЖЕНИЙ ВИПАДОК СКАЗУ!

В ОХТИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПІДТВЕРДЖЕНИЙ ВИПАДОК СКАЗУ!

13 серпня 2024 року за медичною допомогою звернулися мешканці с. Лутище, яким наніс покус домашній кіт.

Ветеринарні спеціалісти виїхали за вказаною адресою та відібрали матеріал (труп кота), який відправили до лабораторії Держпродспоживслужби.

В ОХТИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПІДТВЕРДЖЕНИЙ ВИПАДОК СКАЗУ! 13 серпня 2024 року було отримано позитивний результат по методу люмінесцентної мікроскопії, звіт про результати дослідження № 001606 п.м./24 від 13.08.2024 виданий Сумською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби.

В ОХТИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПІДТВЕРДЖЕНИЙ ВИПАДОК СКАЗУ! 13 серпня 2024 року проведено засідання ДНПК при Охтирській районній державній адміністрації та затверджено план ветеринарно-санітарних заходів з боротьби зі сказом тварин на території с. Лутище.

На даний час фахівцями Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться заходи з ліквідації та локалізації захворювання, а саме проводиться подвірний обхід домогосподарств з метою встановлення хворих та підозрілих у захворюванні тварин, а також обов’язкове щеплення проти сказу домашніх собак та котів.

Громадяни, будьте обачливі. Вчасно доставляйте собак та котів для проведення профілактичних щеплень проти сказу. В разі виявлення тварин з невластивою поведінкою, особливо диких тварин, терміново повідомляйте фахівців ветеринарної медицини.

Схожі публікації