П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Очільник МЗС Великої Британії обмірковує поїздку до Китаю у межах “аудиту” відносин — Bloomberg

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі, Велика Британія, 9 жовтня 2023 року. Getty Images/Bloomberg/Anthony Devlin

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі розглядає можливість поїхати до КНР у межах зусиль нового лейбористського уряду змінити відносини з Пекіном.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на людей, знайомих з цим питанням.

За їхніми словами, плани поїздки ще не сформовані остаточно. Також ще не визначена дата.

Bloomberg зазначає, що Кір Стармер, перед тим, як стати прем'єр-міністром Великої Британії, заявив, що його уряд проведе "аудит" британсько-китайських зв'язків як "одну з перших речей, які ми зробимо".

"Як і його попередники, у відносинах з Китаєм лейбористський уряд Стармера бореться з дилемою, як збалансувати економічні і торговельні інтереси Британії з її інтересами оборони й безпеки", — йдеться у публікації.

Також там додали, що візит Ламмі стане першим подібним візитом очільника МЗС Великої Британії з часів поїздки до КНР Джеймса Клеверлі майже рік тому.

Агентство зауважило, що наприкінці липня Девід Ламмі зустрічався з очільником МЗС Китаю Ван Ї у Лаосі. Сторони "домовилися працювати над створенням довгострокових каналів зв'язку", — заявили в МЗС. Тоді Ламмі закликав міністра закордонних справ КНР переконатися, що китайські компанії не підтримують війну Росії проти України.

Схожі публікації