Новини Ромни

Предмет «Захист України» викладатимуть на Сумщині у 23 осередках

Предмет «Захист України» викладатимуть на Сумщині у 23 осередках

Перелік таких навчальних просторів погодили на засіданні відповідної робочої групи, яке провела заступниця начальника обласної військової адміністрації Олена Бойко.

23 навчальні осередки утворюються на базі закладів середньої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. У Сумському районі їх буде 7, Конотопському – 5, Шосткинському – 5, Роменському – 3, Охтирському – 3.

Облаштування таких освітніх просторів необхідно провести не пізніше 1 жовтня 2024 року.

Як підкреслила посадовець, цьогоріч у системі освіти запроваджено нові підходи до викладання предмету «Захист України». Мета якісних змін – сформувати у школярів історичну, патріотичну свідомість та закласти основи національної безпеки.

За її словами, під час розгляду заявок і пропозицій від громад члени робочої групи визначали доцільність створення осередків на основі детального аналізу відповідності навчальних закладів затвердженим критеріям, наявних потужностей, кількості учнів тощо.

На зміцнення матеріально-технічної бази осередків, придбання комп’ютерного обладнання та засобів навчання з державного бюджету для Сумщини передбачено майже 54 мільйони гривень освітньої субвенції на умовах співфінансування. Ще 3,3 мільйона гривень буде спрямовано на підвищення кваліфікації викладачів з предмету.

Схожі публікації