Новини Конотоп

На Сумщині продовжують розвивати мережу ветеранських просторів

На Сумщині продовжують розвивати мережу ветеранських просторів

За словами заступниці начальника обласної військової адміністрації Олени БОЙКО, питання створення ветеранської інфраструктури залишається актуальним і потреба у даних сервісах буде лише збільшуватися в подальшому

У цих багатофункціональних закладах мають бути сконцентровані основні послуги з надання консультацій, юридичної, психологічної підтримки захисникам, за можливості – допомоги в профадаптації, адаптації до цивільного життя та отриманні медичної та психологічної реабілітації.

«Є також чітке розуміння, що ветеранські простори мають стати одним із основних місць роботи помічників ветеранів. На цей рік плануємо створити щонайменше 2 ветеранські простори в обласному центрі. Паралельно будемо працювати і з районами, щоб подібні простори з’явилися у кожній громаді», – акцентувала вона.

За підсумками розгляду даного питання на нараді в обласній військовій адміністрації керівникам громад надано відповідні рекомендації щодо вимог до облаштування ветеранських просторів, напрямків їх роботи та рекомендовано визначитися із локаціями для їх розміщення.

Схожі публікації