Війна

Стармер: Україна може використовувати британські ракети для ударів по військових цілях у РФ

Британський прем’єр-міністр Кейр Стармер і його дружина Вікторія висаджуються зі свого літака на об’єднаній базі Ендрюс, Вашингтон, округ Колумбія, США, щоб взяти участь у саміті НАТО, 9 липня 2024 р. REUTERS/Stefan Rousseau/Pool

Новий глава уряду Великої Британії Кір Стармер, який прибув у Вашингтон на саміт НАТО, заявив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.

Про це Стармер сказав журналістам під час поїздки на саміт НАТО у Вашингтоні у вівторок увечері, пише Bloomberg.

Стармер підтвердив, що він продовжить політику попереднього уряду Великої Британії щодо використання зброї великої дальності у російсько-українській війні для ударів по Росії.

На запитання кореспондента Bloomberg Стармер сказав, що Україна вирішує, як вона використає ракети Storm Shadow, надані Великою Британією.

Як пише Reuters, Стармер заявив, що нинішній саміт НАТО є можливістю для членів Альянсу об'єднатися і посилити свою рішучість — особливо у світлі ракетного удару по київській дитячій лікарні — проти російської агресії.

“Я радий, що маю можливість запевнити і підтвердити рішучу підтримку лейбористів, непохитну підтримку НАТО. Ми є одними з членів-засновників. Зараз 75-та річниця, але це можливість надіслати цей меседж щодо російської агресії, де б вона не відбувалась", — сказав Стармер.

Він наголосив, що Британія зобов'язується дотримуватись 2,5% від ВВП, що витрачаються на оборону в рамках фіскальних правил.

“Цей стратегічний перегляд має бути на першому місці. Але сьогодні, завтра і післязавтра ми повинні бути разом з нашими союзниками, обговорювати на практиці, як ми можемо надати подальшу підтримку Україні і надіслати дуже, дуже чіткий сигнал Путіну, що ми будемо протистояти російській агресії, де б вона не відбувалась", — сказав новий британський прем’єр.

Схожі публікації