П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

“Пристебніть паски безпеки”: Сіярто анонсував нові “мирні кроки” Угорщини щодо України

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. AP

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто підбив підсумки першого тижня головування країни у Раді ЄС та анонсував "мирні кроки" щодо України наступного тижня.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні неділя, тож перший тиждень угорського головування в Союзі закінчився. Тепер всі можуть бути впевненим, що наступні пів року будуть місією миру, щоб нарешті принести мир нашому сусіду", — зазначив Сіярто.

У відеозверненні також опублікованому на його сторінці у соцмережі, угорський міністр заявив, що прем'єр Віктор Орбан відчув різку критику європейських лідерів через його поїздку до Москви.

"Ці нападки нас не стримують і не бентежать. Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть паски безпеки та стежте за оновленнями наступного тижня", — сказав він.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан після візиту до Москви в інтерв'ю редактору Die Weltwoche анонсував нові "несподівані зустрічі", проте не уточнив з ким саме вони мають відбутися.

Згодом у соцмережі X він заявив, що з 8 липня продовжить зусилля щодо врегулювання російсько-української війни.

"Я провів переговори в Москві з президентом Путіним. Моєю метою було встановлення прямих каналів зв'язку, початок діалогу щодо найшвидшого шляху до мирного врегулювання. Я виконав ці завдання. Далі буде у понеділок", — написав політик.

Схожі публікації