П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Польща вкотре піднімала авіацію через російський обстріл України

F-16 Fighting Falcon під час тренувань на авіабазі Аль-Удейд, Катар, 24 січня 2022 року. AP/U.S. Air Force/Capt. Mahalia Frost

Польські Збройні Сили у ніч проти 8 липня в повітря піднімали літаки через російську атаку на Україну. Там попередили, що задіяна польська та союзницька авіація розпочала всі необхідні процедури.

Про це повідомило Оперативне командування ЗС Польщі на платформі Х.

"Сьогодні ввечері спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих у тому числі на західній території України", — йдеться у повідомленні.

В ніч на 22 червня цього року польські винищувачі теж піднімалися через масовану атаку на Україну.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, і DO RSZ постійно моніторить ситуацію", — йдеться у повідомленні.

У ніч проти 8 липня російська армія ракетами атакувала Україну. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про зліт чотирьох літаків Ту-95 з аеродрому "Оленья".

Польща не єдина країна, яка підіймає бойові літаки у разі загрози з боку Росії під час обстрілів України. Міністерство національної оборони Румунії 7 липня повідомляло, що відправляло два винищувачі F-16 для моніторингу ситуації. Причина — обстріл України з боку Росії.

Схожі публікації