Щоб варені яйця були ніжними й апетитними, засічіть точний час на таймері.
Варені яйця – простий і поживний сніданок на кожен день. Щоб страва була не тільки корисною, а й смачною, не бійтеся експериментувати на кухні. Спробуйте приготувати яйце-пашот або ніжні “кремові” яйця з рідким жовтком. Правильно приготована страва смакуватиме як вишуканий делікатес.
Як найкраще варити яйця
Суперечки про техніку, час і спосіб варіння серед кулінарів не припиняються. Ми пропонуємо приготувати сніданок за рецептом видання Express із коментарем шеф-кухаря. Кулінар розповів, як зробити яйця смачнішими.
Для початку доведіть до кипіння велику каструлю води. Підготуйте яйця – бажано не свіжі (такі погано чистяться) і кімнатної температури. Акуратно опустіть в окріп, щоб вони були повністю покриті водою.
На запитання про те, скільки варити яйця, шеф-кухар назвав точний час – сім хвилин тридцять секунд. Цього достатньо для ідеальної структури. Вимкніть вогонь і відразу ж опустіть на три хвилини в холодну воду. Така закуска виходить із ніжною, тягучою серединкою і твердими краями жовтка. А білок у них щільний і смачний.
Секрет того, як зварити найсмачніші яйця – забезпечити перепад температур. Спочатку в окропі твердне білок і розігрівається жовток. Потім у холоді оболонка жовтка твердне, а “ядро” залишається ніжно-кремовим. До того ж такі вироби дуже легко чистяться.
В іншій статті ми розповідали, що додати у воду під час варіння яєць, щоб вони добре чистилися. Для цього перед увімкненням вогню потрібно всипати засіб із кухонної шафи.