Пересолений фарш чи котлети можна легко виправити, якщо мати у своєму арсеналі кілька корисних лайфхаків.
На кухні часто відбуваються різні дрібні негаразди. Наприклад, можна випадково пересолити фарш на котлети. Не варто поспішати впадати у відчай – нічого непоправного в цьому немає.
Ми розібралися, як прибрати зайву сіль із котлет. Це можна зробити ще на стадії фаршу і коли страва вже готова.
Як врятувати пересолений фарш на котлети
Перевірити це складно, оскільки сире м’ясо їсти не можна. Однак є одна маленька кулінарна хитрість, щоб з’ясувати баланс солі та спецій. Скачайте зі шматочка фаршу маленьку котлетку і приготуйте її. Знявши пробу можна буде легко зрозуміти, чи все гаразд.
Тепер розглянемо, що робити, якщо пересолила готовий фарш. Потрібно буде додати інгредієнти. Наприклад, невелика кількість сметани зробить страву більш вершковою і нейтралізує зайву сіль.
Якщо ви готові до того, що котлет буде більше, то можна додати у фарш натерту моркву, цибулю або хліб. Досолювати після цього м’ясо не потрібно.
Крім того, дехто додає рис, гречку або булгур. Це не тільки прибере зайву сіль, а й зробить звичайні котлети цікавішими.
Що робити, якщо пересолила смажені котлети
Варіантів, що можна зробити з пересоленими котлетами, чимало. Ми розглянемо деякі з них, які легко повторити.
Для першого методу потрібно повернути котлети на сковороду. Наливаємо в неї невелику кількість води й тушкуємо під кришкою. Рідина витягне зайву сіль, а потім випарується.
Або можна обсмажити на сковорідці цибулю з морквою, перекласти туди котлети і влити воду. Тушкуємо хвилин 15-20. За необхідності всипаємо трохи борошна, щоб загустити підливу.
За бажанням можна вбити одним пострілом двох зайців – отримати гарнір і вирішити проблему. У сковорідку викладаємо шматочки картоплі та трохи вершкового масла. Обсмажуємо до рум’яності, а потім додаємо котлети і трохи води. Тушкуємо близько півгодини. Зайва сіль піде в гарнір.
Для останнього методу знадобиться духовка. Викладаємо котлети у форму для запікання. В окремій ємності змішуємо сметану з водою і виливаємо у форму. Запікаємо близько 20 хвилин. Прісна заливка допоможе вирішити проблему. Після готовності можна посипати зверху зеленню.