Найкорисніші солодощі, що повністю відповідають концепції здорового способу життя — це фруктова пастила без додавання цукру. Вона продається в магазинах і коштує недешево за маленьку упаковку. Сухі ягоди та фрукти, цукати теж є чудовим замінником цукерок і джерелом корисних біологічно активних речовин взимку.
Всі ці чудові корисні продукти можна готувати самостійно. Колись давно фрукти сушили на горищах, підкопчували сливи на чорнослив, висушували на печі ароматні солодкі груші цілими. На зміну традиційним способам прийшли нові технології, і зараз для сушки фруктів користуються спеціальним електричним приладом, що має назву дегідратор. Більше інформації про те, як влаштований дегідратор, яка його ціна можна дізнатись тут: https://profood.com.ua/ua/degidratory.
Є дегідратори великого об’єму, призначені для бізнесу, для сушки великої кількості продуктів. Доречі, це не обов’язково мають бути фрукти і ягоди: в цьому пристрої можна в‘ялити м’ясо і рибу, сушити гриби і трави, заготовляти сушені овочі. Невеликий дегідратор для домашнього використання можна купити по ціні від 150 доларів — цілком доступно, а якщо врахувати, скільки всього корисного можна в ньому приготувати, то ще і вигідно.
Дегідратор — справжня знахідка для тих, у кого є власний фруктовий сад, дача. Коли в сезон дозрівають абрикоси, яблука, сливи, груші, нерідко власники саду не знають, куди подіти цю кількість фруктів. Варення, компоти вже заготовлені, а фрукти все дозрівають, падають на землю. Ідеальне рішення — відправити все в сушку, в дегідратор.
Пастила — прекрасний корисний десерт, і в деіграторі можна її готувати навіть без додавання цукру. Для цього необхідно перетворити помиті, очищені ягоди, фрукти в однорідну гомогенну масу за допомогою блендера погружного професійного. Чому саме професійного — тому що побутовий дешевий блендер згорить від нагрузки дуже швидко, він годиться лише для приготування супу-пюре малими порціями.
Фруктово-ягідне пюре заливається на спеціальні дека дегідратора. Вам залишилось тільки вибрати режим сушки і увімкнути пристрій. Пюре може бути як з одного виду ягід чи фруктів, так і можна міксувати все за бажанням, підбираючи свої ідеальні смаки.
Готувати справжні цукати теж можна: для цього нарізані шматочками фрукти опускають в киплячий цукровий сироп на приблизно на 1 хвилину. Тверді фрукти можна тримати в сиропі довше, ніжні – менше. Далі фрукти з сиропу викладають на сито, щоб стік сироп. Потім поміщають у дегідратор для висушування.
З дегідратором ви будете насолоджуватись пастилою, цукатами всю зиму. Багато хто використовує дегідратор як можливість для маленького сімейного бізнесу з продажу корисних солодощів.