Експерти пояснили, як розігрівати готову їжу в мікрохвильовці, щоб уникнути нерівномірного нагріву страв.
Ті, у кого є мікрохвильовка, знають, як зручно і швидко в ній готувати або розігрівати страви. Однак досить часто їжа виявляється аж занадто гарячою зовні, але недовареною або навіть усе ще замороженою всередині. Чому це відбувається? Виявляється, все залежить від того, на якій потужності розігрівати їжу в мікрохвильовці та який виставляти час.
Раніше ми також розповідали, що можна зробити, щоб молоко не скисало три тижні.
Як розігрівати готову їжу в мікрохвильовці – яку потужність і час виставити
За словами експертів зі споживання в Which?, більшість людей неправильно використовують свої мікрохвильовки і тому псують смак готових страв, пише британський таблоїд Express.co.uk. Якщо ви не хочете діставати з мікрохвильовки холодні або напівзаморожені страви, припиніть робити цю помилку: готувати все на повній потужності за однієї й тієї ж температури.
Замість цього експерти рекомендують встановити потужність мікрохвиль на рівні 50% – близько 400-500 Вт. Це дасть можливість теплу розподілитися по всьому продукту, не пересушуючи його краї. Крім цього, готуйте їжу вдвічі довше, ніж зазначено в інструкції – це забезпечить більш рівномірне її нагрівання.
За словами експертів, це важливо пам’ятати, коли йдеться про розморожування продуктів: мікрохвильовки насправді не можуть розтопити чистий лід, усе, що вони можуть зробити – це нагріти воду навколо нього, яка розтопить ще більше льоду.