Експерт пояснила, як правильно зберігати яйця і чому їх не варто тримати на дверцятах холодильника.
Якщо курячі яйця починають псуватися – хоча термін їхньої придатності ще не закінчився – найімовірніше, ви зберігаєте їх неправильно. Але, витративши всього 5 хвилин, щоб подумати, куди покласти їх після магазину, ви зможете значно подовжити свіжість продукту. Як краще зберігати яйця і що це за метод зберігання “по-американськи”, поділилася експертка.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберігати моркву в погребі та інші овочі, щоб вони не гнили.
Як зберігати курячі яйця
Часто точаться суперечки про те, як правильно зберігати курячі яйця – в холодильнику, як американці, або на кухонній стільниці, як британці. Виявляється, справа навіть не стільки в тому, де зберігати яйця, скільки – за якої температури, пише express.co.uk.
Експертка з Saucy Dressings Клер пояснює, що цей продукт полюбляє постійну температуру, і вона має бути нижче 20°C. Тому для більшості домашніх потреб простіше все-таки класти їх у холодильник.
Чи можна зберігати яйця не в холодильнику?
Якщо у вас є окрема комора за межами кухні, де температура нижча за 20°C, ви можете покласти їх туди. Найголовніше, що слід пам’ятати під час зберігання яєць – вони вразливі для бактерій, і якщо їхня температура змінюється занадто швидко, то утворюється конденсат. Волога з конденсату може легко проникнути в яєчну шкаралупу, а це дасть змогу бактеріям, таким як сальмонела, розмножуватися, оскільки вони чудово почуваються в таких умовах,
– зазначає експертка.
Але будьте уважні, коли кладете яйця до холодильника: дверцята – це його найтепліша частина, яка схильна до перепадів температури. Ідеальне місце для зберігання яєць – біля задньої стінки на середній полиці, радить експерт.
Як зберігати яйця без холодильника
І все ж: чи можна зберігати яйця за кімнатної температури, “по-британськи”?
“За бажання їх можна зберігати на кухонному столі, але заради безпеки потрібно стежити за тим, щоб яйця зберігали однакову температуру, коли ви приносите їх додому з супермаркету“, – пояснює Клер.
Найкраще, на її думку, яйця збережуться на кухонній стільниці подалі від вікон і гарячих приладів або ж у кухонній шафці, де продукт залишатиметься прохолодним.
Причина, через яку в США яйця зберігають у холодильнику, полягає в тому, що їх перед продажем у супермаркетах миють, а це видаляє їхню природну захисну оболонку від бактерій. У Великій Британії та більшості країн Європи продукт не прийнято мити і захисне покриття залишається на яйцях. Тому ви можете зберігати їх і поза холодильником – головне, за однієї й тієї ж температури.