Пюре стане набагато смачнішим, якщо під час приготування вмішати недорогий інгредієнт.
Йдеться про часник. Цей скромний овоч перетворить звичайну пюрешку на кулінарний шедевр. Однак не варто класти продукт у гарнір сирим, інакше навпаки все зіпсуєте. Про те, чому додають часник у пюре та як його підготувати, читайте нижче.
Що додати в пюре для смаку
Безпрограшний варіант, що додати в пюре замість масла – це запечений часник. Гарантуємо, що така варіція страви сподобається навіть тим, хто не переносить запаху часнику. Після запікання овоч повністю втрачає гостроту, стає ароматним і солодкуватим. Смак цієї прянощі просто непередаваний.
Щоб запекти часник, візьміть цілі головки, не розбираючи їх на зубчики, і зріжте верхівку. Покладіть часник на деко зрізом догори. Полийте олією і посипте улюбленими приправами, а зверху накрийте фольгою. Запікайте 60 хвилин за 200°. Готовий овоч стає пастоподібним і легко видавлюється з лушпиння.
Також часник можна приготувати в мікрохвильовці – рецепт не відрізняється, але замість фольги загорніть овоч у пергамент. Готуйте 10 хвилин на максимальній потужності.
Тепер ви знаєте, що додати в пюре для карколомного смаку. Часникову пасту варто вмішати у страву на етапі розминання з молоком і сіллю. Пюре з печеним часником стане ароматним і по-королівськи смачним.
А якщо у вас ще залишиться запечений часник, то не викидайте його. Це справжній делікатес, який покращить практичну будь-яку страву – плов, рибу, м’ясну підливу тощо. Особливо смачно його намазувати на бутерброди.