Новини Охтирка

До відома громадян, які надали прихисток вимушеним переселенцям!

До відома громадян, які надали прихисток вимушеним переселенцям!

Звертаємо увагу громадян, які безкоштовно прихистили у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб та виявили бажання оформити грошову компенсацію за їх тимчасове розміщення. Представництвом УВКБ ООН продовжено фінансування проєкту «Прихисток», що дасть можливість виплатити компенсацію за вересень-грудень 2024 року.

Нагадуємо, що компенсацію можуть отримати власники житла, які безкоштовно надали житло для проживання внутрішньо переміщеним особам, серед яких немає родичів (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки). Розмір компенсації залишився без змін  і становить 14,77 грн за кожний день фактичного проживання за одну особу.

З 1 по 5 листопада 2024 р. управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради проводитиме прийом заяв від власників житла або їх представників (згідно з нотаріально посвідченою довіреністю) для отримання компенсації за безкоштовне розміщення осіб, які вимушено переїхали з територій бойових дій до Охтирської міської територіальної громади, за жовтень 2024 р.

Станом на 01.10.2024 р. на обліку в управлінні соціальної та ветеранської політики перебуває 156 власників домогосподарств, у яких проживають 369 внутрішньо переміщених осіб. З початку року нараховано компенсацію на загальну суму 1049,4 тис. грн.

За додатковою інформацією звертайтеся до управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 1 або телефонуйте за номерами 4-15-36, 095 33 94 609.

Схожі публікації