Неділя, 27 Жовтня, 2024
Війна

Перший німецький завод Rheinmetall вже працює в Україні. Незабаром планується запустити і другий

Штаб-квартира німецького машинобудівного та оборонного концерну Rheinmetall у Дюссельдорфі. AP

Перший завод німецького оборонного концерну Rheinmetall уже працює в Україні. Незабаром планують запустити і другий. Загалом планують побудувати чотири заводи.

Про це заявив директор компанії Армін Паппергер в інтерв'ю ТСН.

За його словами, до кінця року на ньому буде випущено першу партію бойових машин піхоти (БМП) Lynx.

"Наразі ми обслуговуємо бойові машини піхоти, але також головні бойові танки. Тому це дуже продуктивне спільне підприємство", — каже Паппергера.

Директор Rheinmetall зазначив, що компанія володіє 51% акцій цього підприємства. Він також додав, що другий завод німецької корпорації в країні вже "на підході". Загалом на території країни планується будівництво чотирьох заводів.

Росія відреагувала на будівництво концерну в Україні. Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у своєму акаунті в Х натякнув на його можливий удар російськими військовими.

"Як і було обіцяно, ми з нетерпінням чекаємо на російський феєрверк на території", — написав він і супроводжував свою посаду відеороликом вибуху.

Rheinmetall в Україні

У серпні Міністерство оборони України уклало контракт із Rheinmetall на постачання восьми додаткових станцій передових хірургічних бригад (FST) для потреб армії.

Це замовлення є частиною німецької програми зі зміцнення обороноздатності України, ініційованої федеральним урядом.

Схожі публікації