Новини Охтирка

Засідання робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству

Засідання робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству

23  жовтня   2024 року   відбулось  засідання  робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на якому розглянуто  ряд питань. о

 

На   засідання була запрошена особа, яка  відповідно до рішення суду направлена на проходження Програми для кривдників.   Робота з кривдником розпочнеться з діагностування психологом його психоемоційного стану, за результатами  якого буде розроблений    індивідуальний план проходження корекційної програми. Цей план  включатиме заходи, спрямовані на зміну насильницької поведінки, формування   неагресивної моделі поведінки в стосунках, відповідального ставлення до виконання батьківських обов’язків.

Активно обговорювалось питання виконання Програми для кривдників в Охтирській міській територіальній громаді. За рішенням суду у 2024 році цю програму пройшли три кривдники.   Опрацьовувалось  питання щодо алгоритму дій з кривдниками, які не з’являються  для проходження   Програми.

Також було розглянуто  питання щодо систематичного вчинення домашнього насильства психологічного характеру в   родині, постраждалою від якого є мати.   Прийняті рішення щодо забезпечення надання послуг психолога  для підтримки та покращення психоемоційного стану жінки.

 

Схожі публікації