Новини важкої атлетики

Українцям виплатять по 1000 гривень: нардепка заявила, звідки взялися гроші

Українцям виплатять по 1000 гривень: нардепка заявила, звідки взялися гроші

Народна депутатка з Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, звідки візьмуть гроші на виплати українцям по 1000 гривень у рамках нової програми.

“Виникла ця ідея у зв’язку з тим, що ми не розраховували, але отримали зарубіжну допомогу нашому бюджету. У нас з’явилися кошти, які ми можемо розподілити серед населення… На сім’ю це буде в середньому десь п’ять тисяч гривень. Це не багато, але й не мало”, – зазначила вона в ефірі каналу Київ24.

Виокремлювати якусь певну категорію осіб для виплат не стали, оскільки це було б дуже складно адмініструвати, сказала депутатка.

“Загалом, якщо я правильно розумію ідею президента, це створить внутрішній попит, допоможе населенню”, – додала нардепка.

При цьому Василевська-Смаглюк зазначила, що не знає, чи варто розраховувати на таку допомогу наступного року.

Е-підтримка – кожному українцю виплатять 1000 гривень

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму, згідно з якою кожен українець отримає 1000 гривень.

За його словами, це стане е-підтримкою для дорослих і дітей. Гроші при цьому можна буде витратити на оплату українських товарів, комунальних послуг, квитків “Укрзалізниці”, українських лікарських засобів, книг і культурних послуг:

Схожі публікації