Неділя, 27 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

В Охтирці батьки вихованців дитячого садочка вийшли на пікет проти скорочення у закладі

В Охтирці батьки вихованців дитячого садочка вийшли на пікет проти скорочення у закладі

25 жовтня батьки вихованців дитсадка “Зернятко” пікетували біля Охтирської міської ради, аби у закладі не скорочували працівників та кількість груп для дітей.

Зранку біля Охтирської міської ради зібрались понад 40 містян, передає Суспільне. Батьки дітей, які відвідують дитячий садок “Зернятко”, дізналися що з 1 листопада умови перебування в дитсадку зміняться, тож вийшли на протест, розповідає мати двох дітей, які відвідують цей садок Вікторія Гордєй. Жінка каже, у закладі провели моніторинг відвідуваності, за результатами якого вирішили скоротити кількість груп з восьми до п`яти.

В Охтирці батьки вихованців дитячого садочка вийшли на пікет проти скорочення у закладі

“Дають нам 80 місць, у садочку написано 146 заяв, по відвідуваності зараз фактично на сьогоднішній день присутньо 86 дітей. 14 жовтня ми звернулися з офіційним листом до нашого мера, Павла Кузьменка, для того, щоб він нам залишив вісім груп, так, як зараз і ходять дітки на вісім груп, і для того, щоб він залишив нам ту кількість вихователів, які працюють зараз у садочку”, — пояснює жінка.

Яна Гончаренко — мати дитини з інвалідністю. Говорить, для роботи в інклюзивній групі потрібні двоє вихователів, асистент та помічник вихователя.

“Наш мер хоче зменшити кількість працівників, і це скажеться не дуже приємно на наших дітях, які мають особливі потреби. Тому що до них потрібен особливий догляд. Треба деяким дітям і допомогти, і одягатися, і взутись, і якісь поробки робити, і нагодувати. Буває так, що даже діти самі не їдять, їх підкормлюють, щоб дитина не сиділа голодна”, — ділиться Яна Гончаренко.

В Охтирці батьки вихованців дитячого садочка вийшли на пікет проти скорочення у закладі

Андрій Гордєй, розповідає, що раніше його діти ходили в інший дитсад, але нині перейшли в “Зернятко”, бо тут кращі умови: “Наша дитина минулий рік ходила: кофта тепла, жилетка, то тут в садочку, він індивідуально опалюється, і в укритті немає ні сирості, нічого. Вже навіть на даний момент в садочку можна ходити в легеньких речах”.

Мати двох синів Валентина Лишенко каже, після скорочення груп, дітей доведеться об’єднувати: “В одній групі буде знаходитися більше 40 дітей, мало того, якщо буде 80 дітей, деяких дітей будуть виганяти. Якщо буде тривога і багато дітей, це діти будуть падати, летіти, вихователі, два вихователі чисто фізично не зможуть слідкувати за всіма дітьми, і нас це не влаштовує”.

Анна Сусідка прийшла з меншою дитиною, бо каже, що ні з ким її лишити. Старшу доньку водить до дитсадка.

“Чоловік зараз на війні, захищає нашу державу, я не хочу, щоб він хвилювався ще за те, що наша дитина не відвідує садочок”, — говорить Анна.

Керівництво дитячого садка від коментарів на камеру відмовилось. Керуючий справами виконкому Охтирської міськради Володимир Гуць говорить, що на всі листи батьків відповіді надавали.

В Охтирці батьки вихованців дитячого садочка вийшли на пікет проти скорочення у закладі

“За підписом міського голови підготовлені відповідним відділом освіти Охтирської міської ради про те, що скорочення не планується. Були ще батьками озвучені певні організаційні моменти роботи даного закладу, на які не міг надати відповідь, тому було запропоновано мною батькам, щоб вони самі зробили певну ініціативну групу батьків, і додатково зустрілися, до цього ми запросимо відповідні профільні відділи Охтирської міської ради, які відповідають за даний напрямок роботи”, — зазначив посадовець.

У підсумку зустрічі батьки та представники міськради домовились обговорити скорочення груп та персоналу у дитсадку у понеділок 28 жовтня.

“Якщо нам не допоможуть на місцевому рівні, будем далі — департамент, в область будемо їхати, в Київ, в міністерство освіти. А що нам робити?”, — сказала Лариса Кісіленко.

 

Схожі публікації