Субота, 26 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

В умовах воєнного стану основними завданнями служби у справах дітей Охтирської міської ради залишається забезпечення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері захисту прав дітей, розгляд повідомлень про дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, реалізації права кожної дитини, яка залишилась без батьківського піклування, на виховання в сім’ї, контроль, моніторинг умов утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території громади в сім’ях опікунів/піклувальників, прийомних сім’ях.

 

На даний час на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 33 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Протягом тижня здійснено відвідування та обстеження умов проживання трьох таких сімей.

 

Підготовлено 27 індивідуальних планів соціального захисту дітей, які будуть опрацьовані членами міждисциплінарної команди на черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини. Це забезпечить взаємодію зацікавлених служб у роботі з конкретною дитиною.

 

Взято участь у розгляді трьох цивільних справ в Охтирському міськрайонному суді Сумської області щодо спорів між батьками, пов’язаних з вихованням дітей.

 

Служба у справах дітей продовжує прийом та консультування громадян з питання надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок збройної агресії; зокрема, протягом поточного тижня проконсультовано 29 осіб, всього з початку року – 1197 осіб; з даного питання протягом тижня опрацьовано 14 заяв законних представників дітей; всього органом опіки і піклування Охтирської міської ради даний статус надано 438 дітям.

 

Схожі публікації