Неділя, 27 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Ромни

На Сумщині у рамках «Діалогу влади з бізнесом» визначили важливі напрямки спільної роботи

На Сумщині у рамках «Діалогу влади з бізнесом» визначили важливі напрямки спільної роботи

До обговорення та вирішення актуальних проблем підприємницького середовища долучилося (онлайн та офлайн) 170 суб’єктів господарювання області.

Після першої зустрічі, яка відбулась на минулому тижні, представники бізнесу надіслали понад 40 актуальних питань, які потребують особливої уваги та консолідації зусиль влади різних рівнів для їх вирішення.

Серед основних: підтримка бізнесу (грантові програми, програма Національного кешбеку), податкові питання, енергетична складова (старт опалювального сезону), мобілізація та бронювання, розвиток індустріальних парків, інфраструктури, активізація міжнародного співробітництва, санкційна політика тощо.

«На основі узагальнених пропозицій ми сформували тематичні блоки та сформували подальший графік щотижневих зустрічей. Сьогодні головна тема зустрічі – питання оподаткування та податкового навантаження на бізнес. Задля підтримки і допомоги бізнесу ми залучили до обговорення народних депутатів, представників податкової служби, адже саме підприємці є ключовими платниками податків», – підкреслив Володимир АРТЮХ.

До обговорення питань порядку денного долучився, зокрема, начальник управління адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС Станіслав БЕСКИДЕВИЧ, котрий детальніше зупинився на актуальних змінах у податковому законодавстві, особливостях оподаткування бізнесу на прикордонних територіях тощо.

Як повідомив Володимир Артюх, за майже три роки повномасштабного вторгнення на Сумщині створено 20 тисяч робочих місць – а це, відповідно, сплачені податки до бюджету, розвиток регіону, виплачені заробітні плати та добробут жителів області.

«Маємо гарну тенденцію до збільшення, тож зараз необхідно створити максимально сприятливий бізнес-клімат в регіоні для підприємницьких ініціатив. Важливо також створювати відповідні умови для зайнятості ветеранів. Для прикладу, ми перші в Україні відкрили бізнес-школу для ветеранів та членів їх родин, і сьогодні вже маємо позитивні результати. Наші ветерани долучаються до проєкту, проходять навчання, залучають допомогу на розвиток власної справи. Державна служба зайнятості сьогодні активно здійснює підтримку бізнес-ініціатив завдяки державній фінансовій допомозі. Тому потрібно продовжувати позитивні практики, адже бізнес – це розвиток, робочі місця і впевненість у завтрашньому дні», – наголосив очільник області.

”Діалог влади з бізнесом” триває. Проблемні питанння та пропозиції, можна подавати, використовуючи гугл-форму https://forms.gle/nmh91Gg5dEqFzg2W6

Схожі публікації