Війна

Уряд змінив правила одноразової грошової допомоги працівникам критичної інфраструктури

Рятувальник ДСНС гасить пожежу, що виникла внаслідок російського обстрілу гіпермаркету, Харків, 25 травня 2024 року. Олег Синєгубов/Telegram

Кабінет міністрів вніс зміни до правил надання одноразової грошової допомоги працівникам критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, які постраждали під час війни.

Про це за підсумками засідання уряду повідомляють народні депутати Тарас Мельничук і Олексій Гончаренко.

Передбачено, що працівники обʼєктів критичної інфраструктури, які стали особами з інвалідністю у звʼязку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, повʼязаних з виконанням посадових (службових, професійних) обовʼязків у період військової агресії РФ проти України в районах проведення після 24.02.2022 воєнних (бойових) дій або в районах, що піддавалися після цієї дати бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам, а в разі їх загибелі (смерті) за таких обставин — члени сімей мають право на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю.

Це відбувається за умови, що такі обʼєкти інфраструктури після збройного нападу включені до Реєстру обʼєктів критичної інфраструктури та набули правового статусу обʼєкта критичної інфраструктури.

Уточнено, що реалізація права отримувачів на призначення і виплату одноразової грошової допомоги здійснюється з дати встановлення інвалідності або загибелі (смерті) людини у звʼязку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, повʼязаних з виконанням посадових (службових, професійних) обовʼязків у період військової агресії РФ проти України в районах проведення після 24.02.2022 воєнних (бойових) дій або в районах, що піддавалися після цієї дати бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам.

Раніше уряд на своєму засіданні 15 жовтня вніс зміни щодо уточнення процедури надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сімʼї загиблого захисника чи захисниці.

Схожі публікації