Новини Охтирка

Соціальні послуги «ОМЦНСП»

Соціальні послуги «ОМЦНСП»

Інформуємо про роботу відділення соціальної допомоги вдома комунальної установи «Охтирський міський центр надання соціальних послуг».

Відділення соціальної допомоги вдома (далі відділення) є підрозділом комунальної установи «Охтирський міський центр надання соціальних послуг».

Відділення надає соціальні послуги особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах таких категорій населення, учасники бойових дій, члени сімей ветеранів війни, загиблих Захисників і Захисниць України внаслідок військової агресії та зниклих безвісті військовослужбовців або тих, що перебувають в полоні, внутрішньо переміщені особи, особи, які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин (похилий вік, невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування, інвалідність, малозабезпечені особи, повнолітні недієздатні особи (у разі відсутності в них опікуна) тощо. похилого віку, у тому числі з когнітивними розладами; особи з інвалідністю, у тому числі з психічними та поведінковими розладами (крім осіб, які страждають на психічні розлади і вчинили суспільно небезпечні діяння та отримують амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за рішенням суду), особам з тяжкими формами захворювання (у тому числі до встановлення інвалідності), які не здатні (частково нездатні) до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги

Відділенням соціальної допомоги вдома надається соціальна послуга догляду вдома (далі – соціальна послуга) – заходи, що проводяться за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня надавача соціальної послуги і полягають у наданні допомоги в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили / не набули здатності до самообслуговування.

 Соціальна послуга надається залежно від здатності до самообслуговування від одного разу на тиждень до 5 разів на тиждень.

Заходи складають: придбання та доставка товарів, медикаментів; оплата комунальних послуг; косметичне прибирання; допомога в приготуванні, приготування їжі; доставка дров, води; допомога в самообслуговуванні: вдягання, взування, допомога, заміна постільної, натільної білизни, допомога в купанні, купання, миття голови, обрізання нігтів, допомога у користуванні туалетом, заміна підгузок, годування, допомога в пересуванні; психологічна підтримка: бесіда, спілкування; доставка гарячих обідів; ремонт одягу дрібний; супроводження (супровід) отримувача соціальної послуги в поліклініку тощо; допомога в оформленні документів.

За 9 місяців 2024 року у відділенні соціальної допомоги вдома обслуговуванням охоплено 285 особи.

За необхідності та з метою отримання більш детальної інформації звертатися за адресою м. Охтирка, пров. Г.Чикала 1, тел. (05446) 4-15-40

Схожі публікації