П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
Новини Суми

Глухівська громада попрощалися із захисником В’ячеславом Косолапом

Глухівська громада попрощалися із захисником В’ячеславом Косолапом

У Глухові провели в останню путь Косолапа В’ячеслава Олексійовича (15.03.1976 — 23.10.2024).

24 жовтня в Глухові відбулася церемонія прощання та поховання Героя Косолапа В’ячеслава Олексійовича, який пішов із життя внаслідок хвороби, отриманої під час війни. Громада зібралася, щоб віддати останню шану своєму землякові та провести його в останню путь із військовими почестями.

На церемонії були присутні рідні, близькі, друзі, бойові побратими та мешканці громади. Слова скорботи й подяки за відданість Батьківщині прозвучали від військових товаришів і представників місцевої влади.

23 жовтня громада втратила ще одного справжнього Героя – Косолапа В’ячеслава Олексійовича, який помер внаслідок хвороби, отриманої під час війни. Він був людиною великої сили волі та відваги, котра завжди стояла на захисті нашої Батьківщини.

Глухівська громада попрощалися із захисником В’ячеславом Косолапом

В’ячеслав народився 15 березня 1976 року в місті Глухів. Освіту здобував у місцевій ЗОШ №1, а потім продовжив навчання у Харківському військовому інституті. Протягом 25 років В’ячеслав Олексійович з гідністю ніс службу в лавах поліції, де його професіоналізм і відданість справі були відзначені численними нагородами.

Після звільнення з поліції В’ячеслав продовжив трудову діяльність, обійнявши посаду директора Глухівського хлібзаводу. Згодом працював офіцером-вихователем в КЗ СОР Глухівський ліцей інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою, де виховував патріотизм та відданість у молодого покоління. Потім працював у лісовому господарстві. Однак його життя кардинально змінилося у 2022 році, коли рф здійснила повномасштабне вторгнення на територію України. Не вагаючись, В’ячеслав одразу вступив до лав територіальної оборони, а потім перевівся до розвідки, щоб зробити ще більший внесок у захист нашої країни.

Герой до останнього залишався вірним присязі й Батьківщині, однак хвороба, отримана на війні, забрала його життя.

В’ячеслав Олексійович назавжди залишиться у серцях тих, хто його знав, як справжній патріот, мужня і віддана людина.

Його поховали зі всіма військовими почестями, вшановуючи його внесок у боротьбу за незалежність України, повідомили в мерії Глухова.

Громада сумує за втратою Героя, але пам’ять про його подвиг житиме вічно.

Слава Україні! Вічна слава Герою!

Схожі публікації