Четвер, 24 Жовтня, 2024
Новини Ромни

Чому ж роменські депутати не виділили додаткові кошти на ремонт вуличного освітлення? + ВІДЕО

Чому ж роменські депутати не виділили додаткові кошти на ремонт вуличного освітлення? + ВІДЕО

Вчора, 23 жовтня, відбулася сесія Роменської міської ради. Серед ряду важливих питань життєдіяльності громади, піднімалося питання додаткового фінансування на ремонт вуличного освітлення. Зазначимо, що в соцмережах роменці скаржаться, що у вечірній час «світиться» не все місто.

Так от у проєкті рішення щодо дофінансування на ремонт вуличного освітлення називалася сума у 350 тис грн. Це на два наступні місяці – листопад і грудень цього року.

Чому ж роменські депутати не виділили додаткові кошти на ремонт вуличного освітлення? + ВІДЕО

Зі слів доповідача керуючої справами Виконкому Роменської міської ради Наталії Москаленко, у бюджеті Роменської громади на 2024 рік на ремонт вуличного освітлення вже було виділено 1 млн 150 тис грн. Нині – з цих коштів залишилося лише 17 тис грн. Тому і постало питання виділення додаткових коштів.

Депутати від політичної партії «Слуга Народу» та «Європейської Солідарності» просили на сесії прозвітувати про те, як було використано 1 млн 150 тис грн, які виділялися раніше. Оскільки тривалий час вулиці Ромен не освітлювалися. То, мовляв, куди ж витрачені такі гроші? Звіт про використання 1 млн 150 тис грн на сесії так і не прозвучав.

Чому ж роменські депутати не виділили додаткові кошти на ремонт вуличного освітлення? + ВІДЕО

У результаті –  депутати не підтримали цей проект – додаткові гроші не виділили. Скажімо так, «до з’ясування», на що було витрачено попередній 1 млн 150 тис грн.

Як пояснюють свою позицію депутати різних політичних сил, публікуємо нижче.

Під час сесії депутатка від «Європейської Солідарності», голова бюджетної комісії Роменської міської ради Наталія Тітенко сказала так: «Я пропоную заслухати Наталію Віталіївну про використання 1млн 150 тисяч і тоді, якщо можливо, повернутися до голосування. Нам не зрозуміло, нам не надали на бюджетній комісії повної інформації».

Голова фракції політичної партії «Слуга Народу», член бюджетної комісії Роменської міської ради Людмила Колєснік написала у Фейсбуці:

«На вимогу бюджетної комісії, членом якої я являюся, звіту про використання 1 млн 150 тис грн. надано не було. Тому фракція політичної партії «Слуга Народу» у Роменській міській раді утрималася в голосуванні за виділення додаткових 350 тис грн. до надання звіту. У кінці сесії міський голова Олег Стогній заявив, що звіту і не буде…»

На сторінці «Європейської Солідарності» це голосування прокоментували так:

«…представники бюджетної комісії попросили надати звіт про використання цієї суми. Але інформації не отримали. Більше того, міський голова Олег Стогній категорично заборонив представнику виконавчого комітету відповідати на питання депутатів. Відтак представники фракції ПП “Європейська Солідарність” вирішили, що буде доцільним відкласти розгляд проєкту рішення про виділення нової суми до повного вивчення питання, як були використані 1 мільйон 150 тисяч гривень. Нашу позицію підтримали і депутати фракції “Слуга народу”. Тому ми не відмовили у виділенні коштів, як ідеться в цинічному фейсбук-дописі Олега Стогнія, а лише на деякий час відклали це питання, до вияснення куди були витрачені 1 мільйон 150 тисяч гривень».

Чому ж роменські депутати не виділили додаткові кошти на ремонт вуличного освітлення? + ВІДЕО

І цитуємо сам допис у Фейсбуці голови Роменської міської ради Олега Стогнія:

«Змушений висловити своє обурення з приводу сьогоднішнього голосування на сесії міської ради. Депутати від фракцій “Слуга народу” та “Європейська Солідарність” за ініціативи депутата Людмили ВАСИЛЕНКО не підтримали проєкт рішення щодо виділення додаткових коштів в сумі 350 тис. грн на поточний ремонт вуличного освітлення в громаді. Тому в подальшому не будуть виконуватися послуги з поточного ремонту вуличного освітлення. На жаль, сьогодні ми зіткнулися з ситуацією, коли особисті політичні інтереси взяли гору над безпекою та комфортом мешканців нашої громади».

Отож, роменці, висновки робіть самі…

Також, нагадаємо, що вчорашня сесія була на грані зриву – її відкривали цілу годину.

Схожі публікації