Середа, 23 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини волейболу

Українські волейболістки перемогли у Франції тренера збірної України

У складі «Кемпера» цьогоріч виступає відразу три українки

Українські волейболістки перемогли у Франції тренера збірної України

Матч п’ятого туру Ліги А чемпіонату Франції з волейболу серед жінок між «Ле-Канне» і «Кемпером» мав яскраво виражене українське забарвлення. Річ у тім, що господинь очолює болгарський спеціаліст Іван Петков, котрий наразі ще є головним тренером національної команди України, а в складі «Кемпера» грали українки Діана Мелюшкина і сестри Марія і Дарина Капланські.

«Кемпер» на виїзді переміг – 3:1. Догравальниця Марія Капланська принесла команді 23 очки (17 – в атаці, 5 ейсів, 1 – на блоці) і стала найрезультативнішою гравчинею матчу. Блокуюча Діана Мелюшкина має 14 очок (10 – в атаці, 3 – на блоці, 1 ейс). Дарина Капланська, яка як і її сестра-близнючка є догравальницею, виходила на заміни в другому і четвертому сетах і результативними діями не відзначилася.

Для «Кемпера» ця перемога – друга в п’яти матчах. В таблиці команда піднялася на дев’яте місце. «Ле-Канне» з однією перемогою йдуть передостанніми, 13-ми. Команда, яка в 2022-2023 роках виграла два чемпіонати Франції поспіль, зараз переживає не найліпші часи. І Іванові Петкову виправити ситуацію поки не вдається.

Петков у чотирьох попередніх сезонах очолював кам’янський «Прометей», який чотири рази приводив до перемоги в чемпіонаті, по три рази до здобуття Кубка і Суперкубка України, а також виводив команду в плей-оф Ліги чемпіонів. Національну команду України Петков очолив у 2022-му і торік привів українок до перемоги в Золотій Євролізі.

Цьогоріч улітку власник клубу «Прометей» Володимир Дубінський команду розформував, залишивши безробітними і Петкова, і Мелюшкину, яка виступала за «Прометей», і сестер Капланських, які знаходилися в системі клубу, хоч і здобули бронзу чемпіонату України в складі «Буковинки».

Наразі Петков ще має чинний контракт з національною командою України, але термін його дії завершується в кінці цього року. За нашою інформацією, продовжувати співпрацю з болгарином Федерація волейболу України не буде.

Схожі публікації