Середа, 23 Жовтня, 2024
Війна

23 жовтня перші солдати КНДР прибудуть до Курської області РФ — The War Zone

Лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає за навчанням військових. Національна служба розвідки Південної Кореї

Завтра, 23 жовтня, перші солдати Північної Кореї прибудуть до Курської області РФ, щоб взяти участь у війні проти України.

Про це повідомляє The War Zone з посиланням на керівника Головного управління розвідки України (ГУР) Кирила Буданова.

"Чекаємо перші підрозділи завтра на Курському напрямку", — сказав Буданов.

За його словами, скільки саме буде північнокорейських військових та як вони будуть оснащені — поки не відомо. "Побачимо через кілька днів", – додав очільник ГУР.

Водночас зазначається, що у Південній Кореї зростає напруження щодо переміщення північнокорейських військ до Росії. Сеул розглядає можливість відправки своїх військових та важкого озброєння в Україну у відповідь на розгортання в Росії понад 12 тисяч солдатів КНДР, включаючи елітні підрозділи спеціальних операцій.

Що відомо про інформацію щодо залучення військових з КНДР у війну проти України

13 жовтня президент Володимир Зеленський заявляв, що Росія та КНДР "нарощують союзництво" і вже йдеться не тільки про постачання зброї, яка використовується проти України, а й про "передачу людей" до російських військ. Уже 14 жовтня Зеленський заявив, що Північна Корея "фактично включилась" у війну проти України.

14 жовтня керівник Росії Володимир Путін вніс на розгляд до російської Держдуми проєкт про ратифікацію договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ та Північною Кореєю. Росія та КНДР підписали цей договір 19 червня 2024 року.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що близько 11 тисяч солдатів з КНДР готують воювати в Україні.

Раніше джерела Суспільного у розвідці повідомляли, що на Далекому Сході Росії для війни в Україні готують десять тисяч солдатів з КНДР.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що КНДР відправила до Росії 1500 північнокорейських спецпризначенців та планує відправити другу групу. Очікується, що загалом Пхеньян відправить на війну проти України 12 тисяч своїх солдатів.

Міністр оборони США Ллойд Остін поки не може підтвердити факт відправлення військ КНДР.

Сама Північна Корея назвала ці повідомлення "безпідставними чутками". Представник Північної Кореї в ООН заявив, що відносини КНДР з Москвою є “легітимними і заснованими на співпраці”.

Схожі публікації