Вівторок, 22 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Війна

Трамп заявив, що через Україну погрожував Путіну “ударом по Москві”, але не уточнив коли

Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп у день дебатів з кандидаткою в президенти від Демократичної партії та віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Філадельфії, штат Пенсильванія, США, 10 вересня 2024 року. REUTERS/Evelyn Hockstein

Експрезидент США та кандидат від республіканців на посаду глави держави на майбутніх виборах Дональд Трамп заявив, що погрожував очільнику Кремля Володимиру Путіну завданням "удару по Москві через Україну".

Про це політик стверджував під час спілкування з редакторами газети The Wall Street Journal.

"Я сказав: "Володимире, якщо ти переслідуватимеш Україну, я вдарю тебе так сильно, що ти навіть не повіриш. Я завдам удару прямо по центру Москви" (in the middle of fricking Moscow – ред.). Я сказав: "Ми друзі, я не хочу цього робити, але я не маю вибору", — розповів Трамп.

За словами кандидата у президенти США, Путін відповів йому фразою "No way" (з англійської можна перекласти як "Не може бути", "Та ні").

"Я сказав: "Тобі буде завдано такого удару, і я зніму ці чортові бані (куполи — ред.) з твоєї голови (I’m going to take those domes right off your head — ред.)". Бо знаєте, він живе під цими банями", – додав Трамп.", – додав він. Водночас Трамп не уточнив, коли та за яких обставин відбулася його розмова з Путіним. Як і в попередніх висловлюваннях на цю тему, Трамп додав, що у нього склалися "відмінні стосунки" як з російським, так і з китайським лідерами. Йдеться про Путіна та Сі Цзіньпіня.

Редактор The Washington Post Боб Вудворд у книзі "Війна" з посиланням на джерело в оточенні Трампа, написав, що політик із 2021 року провів 7 телефонних розмов з очільником Кремля Володимиром Путіним. Своєю чергою той відмовився підтверджувати чи спростовувати інформацію про телефонні розмови з Путіним після того, як покинув Білий дім у 2021 році.

Схожі публікації