Новини Охтирка

Ні жорстокому поводженню з дітьми. Ні торгівлі людьми

Ні жорстокому поводженню з дітьми. Ні торгівлі людьми

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми – день, що привертає увагу до однієї з найтяжчих форм порушення прав людини. Ця проблема набуває  особливої  гостроти в часи війни, коли багато людей перебувають у вразливому становищі.

З метою підвищення рівня поінформованості дітей та їх законних представників щодо проблеми, формування уявлення про суть цього явища, причини, форми та позбавлення небезпечних стереотипів до Європейського дня протидії торгівлі людьми у комунальній установі «Охтирський міський  центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» педагогом соціальним Світланою Гливою та практичним психологом Лесею Татаренко для вихованців установи було проведено виховну годину «Торгівля людьми. Міф чи реальність», годину спілкування «Прояви рабства в сучасному світі». Організовано презентацію малюнків «Ми проти торгівлі людьми», «Стоп! Торгівля людьми!».

Під час заходів педагоги установи ознайомили  дітей з поняттям «торгівля людьми», обговорили причини, форми та ознаки цього явища. Діти переглянули ролики та відеолекторії соціального спрямування «Зупини торгівлю людьми». Для батьків дітей було підготовлено та розміщено інформацію у мережі Viber  за темою «Ні жорстокому поводженню з дітьми та запобігання торгівлі людьми».

Пам’ятайте, що торгівля людьми – це не тільки злочин, а й грубе порушення прав людини. Будьте обережні та інформовані, щоб захистити себе та своїх близьких!

 

Схожі публікації