Війна

Обмін військовополоненими, травмована жінка через обстріл Києва та блекаут на Кубі: новини ранку 19 жовтня

Українські військові, які повернулися додому внаслідок обміну 18 жовтня 2024 року. Telegram/Zelenskiy

Україна повернула 95 військових з полону РФ, через нічну атаку на Київ травмована жінка, через аварію на найбільшій електростанції на Кубі виникли знеструмлення та Північна Корея відправила у Росію своїх військових на війну проти України — Суспільне зібрало головні новини станом на ранок 19 жовтня.

Обмін військовополоненими між Україною та Росією

Україна 18 жовтня провела 58-й обмін військовополоненими з російською стороною, у результаті якого додому повернулись 95 українських військових, повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Там наголосили, що "особливість" цього обміну в тому, що додому повернулися й ті українці, які отримали так звані "вироки" та були "засуджені" в РФ.

"28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора", — йдеться у заяві.

У координаційному штабі повідомили, що чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки тяжких поранень, а також втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Раніше стало відомо, що додому повернули правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA Максима Буткевича.

Довідково: останній обмін військовополоненими між Україною та РФ відбувся 14 вересня. Тоді Україна повернула 103 полонених, з них 23 "азовців".

Травмована жінка через нічну атаку на Київ

О пів на третю ночі в Києві оголосили повітряну тривогу. Більше ніж за годину кореспонденти Суспільного повідомили про серію вибухів у місті.

Близько шостої ранку міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що у Дарницькому районі міста невеличкий уламок безпілотника потрапив у квартиру жінки, через що та отримала поранення. Медики її госпіталізували та оперували. За версією КМВА, жінка травмована у Дніпровському районі Києва.

Сили протиповітряної оборони знищили усі безпілотники, якими армія РФ атакувала Київ, повідомили в КМВА. Там додали, що дрони намагалися атакувати столицю з різних напрямків.

Схожі публікації