Війна

Південна Корея має дані про відправку в РФ 12 тисяч солдатів КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (у центрі) контролює навчання артилерії в Північній Кореї 7 березня 2024 року. AP/Корейське інформаційне агентство

Південна Корея заявила, що Північна Корея відправила війська до Росії, що становить серйозну загрозу безпеці міжнародної спільноти, на яку Сеул відповість усіма доступними засобами.

Про це йдеться в заяві офісу президента Південної Кореї, опублікованій в п'ятницю, 18 жовтня, передає Reuters.

Як повідомило агентство Yonhap, розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що Північна Корея бере участь у війні в Україні і вирішила відправити туди 12 000 військовослужбовців, включаючи підрозділ спеціального призначення.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль провів позапланову нараду з питань безпеки з ключовими посадовими особами розвідки, армії та національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні Росії проти України, йдеться у повідомленні. Учасники наради вважають, що нинішня ситуація, коли тісніші зв'язки між Росією і Північною Кореєю вийшли за рамки переміщення військових поставок і фактичної відправки військ, є серйозною загрозою безпеці не тільки для Південної Кореї, але і для міжнародного співтовариства, відзначає агенція.

Південнокорейські офіційні особи раніше заявляли, що, ймовірно, деякі північнокорейські військовослужбовці перебувають у Росії і беруть участь у її війні з Україною, але не давали чіткої відповіді на питання про характер і масштаби такого розгортання.

Схожі публікації