Новини Шостка

У Шостці притягнуть до відповідальності чергову любительку «руського міра» та прокремлівську пропагандистку

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, окрім затримання зрадників та колаборантів, СБУ на Сумщині викрила понад 120 прибічників та пропагандистів рашизму, які виправдовували агресію проти нашої держави, закликали до приєднання до рф, вихваляли окупантів.

Серед прихильників загарбників – громадяни України, а також росії (мають посвідку на проживання у нашій державі), переважна більшість яких є користувачами проросійських соцмереж, де нерідко відбувається вербування громадян ворожими спецслужбами.

Непоодинокі випадки, коли саме в соцмережах відбувається вербування громадян ворожими спецслужбами, які «полюють» на таких осіб в інтернет-просторі. Саме так була завербована фсб рф мешканка Охтирки, яка згодом залучила до роботи на окупантів ще й свого чоловіка. Обох затримала СБУ на початку липня ц.р. (більш детально тут: surl.li/xawerz).

Днями слідчі СБУ повідомили про підозру черговим прибічникам агресії проти України. Серед них жителька Шостки, уроженка Пермі,що у соцмережі “Одноклассники” поширювала вихваляння «подвигів» «наших парней на СВО», підтримуванням дій путінського режиму тощо.

А також мешканка Сумського району, уродженка Омської області, яка у ворожій мережі «одноклассники» активно поширювала антиукраїнський контент. Серед публікацій – вірші-оплакування російських «героїв», наративи про «звільнення» Маріуполя рашистами та підтримування страти полонених українських захисників, а також (як без них!) тексти із «скрєпними» закликами: «За Россию, за дедов, за Донбасс!»

За висновками експертизи, дії зловмисниці підпадають під санкції ч.3 ст.436-2 ККУ. Їй загрожує до 8 р. ув’язнення

У Шостці притягнуть до відповідальності чергову любительку «руського міра» та прокремлівську пропагандистку

Схожі публікації