Четвер, 24 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Війна

Жертви через обстріл Миколаєва, Канада висилає дипломатів Індії та підрив дороги між Кореями: новини 15 жовтня

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі, Литва, 12 липня 2023 року. AP/Павло Головкін

Російська армія обстріляла Миколаїв, Канада висилає індійських дипломатів через причетність до вбивства, експедиція NASA до Юпітера та Північна Корея підірвала частину доріг, що сполучають із Південною Кореєю — Суспільне зібрало головні новини станом на ранок 15 жовтня.

Обстріл Миколаєва

Російська армія атакувала Миколаїв. В місті лунали вибухи, повідомляли кореспонденти Суспільного. Міський голова Сєнкевич уточнив, що звуки вибухів пролунали до оголошення повітряної тривоги. Керівник ОВА Кім повідомив, що через обстріл травмовані щонайменше 10 людей та ще одна людина загинула.

Підірвані дороги між Північною та Південною Кореями

Північна Корея (КНДР) підірвала свою частину доріг, що сполучають із Південною Кореєю після заяв Сеула щодо перекриття доріг та залізниці, повідомляє агентство Yonhap з посиланням на військових.

Кореї з'єднані автомобільними і залізничними шляхами вздовж лінії Кенгі, яка з'єднує західне прикордонне місто Пхаджу з північним Кесоном, і лінії Донхе вздовж східного узбережжя.

Контекст: після того, як минулого року лідер КНДР Кім Чен Ин визначив Південну Корею як "ворожу державу", він вжив заходів для ліквідації маршрутів, які колись вважалися символами міжкорейського обміну і співпраці.

Схожі публікації