Понеділок, 28 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

В ОХТИРЦІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

В ОХТИРЦІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

10 жовтня, в день Всесвітнього дня ментального здоров’я, на базі консультативної поліклініки (для дорослих і дітей) кластерної Охтирської лікарні офіційно запрацював Центр ментального здоров’я.

Це простір, у якому фахівці мультидисциплінарної команди професійно дбатимуть про ментальне здоров’я мешканців Охтирки та Охтирського району, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто цього потребує.

Приємно, що це перший в Сумській області Центр ментального здоров’я, який створили в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою ЗЕЛЕНСЬКОЮ, що вкотре засвідчило прогресивність Охтирського медичного закладу.

 – «Система якісної та доступної медицини, кваліфікованої психологічної допомоги – те, над чим ми всі активно працюємо, зважаючи на виклики війни», – сказав міський голова Павло КУЗЬМЕНКО.

ОХТИРКА – НАЙКРАЩА ГРОМАДА «ТИ ЯК?»

Результатом великої та системної роботи команди стало відзначення Охтирської громади як найкращої у сфері охорони здоров’я.

Під час відкриття Центру начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ вручив міському голові Охтирки Павлу КУЗЬМЕНКУ високу відзнаку і зазначив, що Охтирка є лідером і першопрохідцем у реалізації важливих для людей ініціатив.

 «Фізичне здоров’я невіддільне від ментального. Через військові дії, часті повітряні тривоги, постійні обстріли, переживання і стреси значно побільшало громадян у яких проявляються тривожні розлади, панічні атаки, депресії, порушення сну та інші проблеми психічного здоров’я. Особливої підтримки потребують наші воїни, які повертаються із зони бойових дій, їх сім’ї, сім’ї загиблих, переселенці, біженці, діти та всі жителі громади. Тому, за ініціативи голови Сумської обласної військової адміністрації та підтримки міського голови Охтирки було прийнято рішення щодо відкриття центру ментального здоров’я на базі нашої кластерної лікарні», – говорить директор Охтирської ЦРЛ Ігор ГРЕСЬКО.

На заході також була присутня регіональна координаторка програми «Ти як?» Жанна СИДОРЕНКО, яка позитивно оцінила підготовку Центру до надання допомоги населенню, створені комфортні умови і фаховість дитячого і дорослого психіатра, психотерапевта, соціального працівника і медичної сестри, які пройшли відповідне навчання.

Тож, відтепер в Охтирці кожен, хто відчуває страхи, біль, хвилювання, стрес, усі охочі – мають змогу отримати безкоштовну фахову підтримку, звернутися по допомогу до нового Центру та отримати кваліфіковані послуги психологів та психотерапевтів. Прийоми проводяться на умовах анонімності, в атмосфері спокою, безумовного прийняття та довіри.

Схожі публікації