Четвер, 24 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

Перший на Сумщині Центр ментального здоров’я відкрився в Охтирці

Перший на Сумщині Центр ментального здоров’я відкрився в Охтирці

Центр відкрили на базі кластерної лікарні в місті Охтирка у Всесвітній день ментального здоров’я.

Як підкреслив під час відвідування установи начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, розбудова амбулаторної ланки надання послуг з охорони психічного здоров’я та створення мережі відповідних центрів є одним із важливих напрямків реаліщації Всеукраїнської програми ментального здоров’я в області.

Дана лікарня є високопрофільним кластерним закладом для пацієнтів усього Охтирського району. Тому невипадково саме тут визначено місце функціонування Центру – щоб зробити послугу ментальної підтримки ближчою до кожної людини.

Відтак, у Центрі зможуть отримати безкоштовно широкий спектр послуг всі категорії громадян, які потребують психологічної підтримки. Для цього тут створено відповідні умови.

Фахову допомогу надають висококваліфіковані спеціалісти мультидисциплінарної команди: лікар-психіатр-психотерапевт для дорослих, лікар-психіатр дитячий, клінічний психолог та соціальний працівник. Діяльність центру спрямована також на проведення групових тренінгів та індивідуальних занять. Для цього також облаштована окрема кімната.

«Щиро вітаю колектив із початком великої і доброї справи. Ви є першою громадою на Сумщині, яка відкрила заклад такого типу. В непростий час ви створили комфортний простір, куди люди зможуть звернутися зі своїми тривогами, поділитися переживаннями та отримати фахову підтримку», – акцентував очільник Сумщини.

Принагідно він вручив представникам Охтирської громади відзнаку за ефективне впровадження ментальної допомоги у медичній галузі та відкриття Центру.

Схожі публікації