Війна

208 загиблих: у вересні зафіксували найбільшу кількість жертв серед цивільних в Україні за рік

Російський обстріл готель Запоріжжя цивільні 5 травня 2023, ілюстративне фото. AP Photo/Andriyenko Andriy

У вересні в Україні загинуло щонайменше 208 мирних жителів, ще 1220 отримали поранення, що робить цей місяць найбільш трагічним за кількістю жертв серед цивільного населення у 2024 році.

Про це повідомили в ООН.

Зазначається, що тенденція зростання кількості постраждалих триває з липня. Серед загиблих — дев'ятеро дітей, ще 76 зазнали поранення. 46% загиблих — люди віком понад 60 років.

Напади з використанням ракет по всій країні, а також авіаудари бомбами з повітря, особливо проти міст Харків та Запоріжжя, спричинили значну кількість жертв.

У районах поблизу лінії фронту велика частина жертв була викликана атаками безпілотних літальних апаратів. У частині Херсонської області, підконтрольній уряду України, половина жертв серед цивільних була спричинена саме атаками БПЛА. БПЛА також завдали шкоди цивільним у окупованих Донецьку та Горлівці (Донецька область).

Більшість жертв серед цивільного населення (92%) та пошкоджень навчальних і медичних закладів (96%) у вересні відбулися на території, підконтрольній Україні.

Щонайменше 30 атак пошкодили або знищили енергетичну інфраструктуру (25 — на території, підконтрольній Україні, і 5 — на території, окупованій Російською Федерацією).

Схожі публікації