Війна

49 тисяч людей в Єдиному реєстрі зниклих безвісти перебувають у розшуку

Ілюстративне фото. Приймання з питань осіб зниклих безвісти . Суспільне Рівне

У Єдиному реєстрі зниклих безвісти на сьогодні налічується 49 тисяч людей, які перебувають в розшуку. Понад 1750 з них — діти.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов.

За його словами, загалом у Єдиному реєстрі зниклих безвісти близько 59 тисяч записів, які включають людей, які розшукуються, тих, яких вже розшукали, а також містяться записи щодо не ідентифікованих тіл, по яких триває розслідування та проводяться експертизи.

"Наразі понад 49 тисяч осіб перебувають в розшуку, як особи зниклі безвісти за особливих обставин. Майже 8 тисяч осіб вже розшукані, тобто встановлено їх місце знаходження, вони повернулися на територію України або перебувають в країнах, з якими в нас є діючі міжнародно-правові угоди. Вони в безпеці, вільні", — зазначив Добросердов.

Він додав, що частина з тих людей, яких вдалося розшукати — ідентифіковані тіла, які загинули внаслідок військової агресії.

"По реєстрових записах ми знаємо, що 1769 осіб, які розшукуються, це діти віком до 18 років", — сказав Добросердов.

За його словами, у різних областях України на базі підрозділів Національної поліції створено 20 центрів розшуку осіб, зниклих безвісти.

Схожі публікації