Новини футболу

Анастасія Кліпаченко призначена головою комітету жіночого футболу УАФ

Анастасія Кліпаченко призначена головою комітету жіночого футболу УАФ

Анастасия Клипаченко, uaf.ua

Головою Комітету жіночого та дівочого футболу УАФ призначено Анастасію Кліпаченко.

В її послужному списку – шість титулів чемпіонки України з футзалу. Також Анастасія ставала чемпіонкою світу в складі збірної України з пляжного футболу.

Із синьо-жовтими Кліпаченко вигравала бронзу ЧЄ з футзалу, а також ставала віце-чемпіонкою Європейських ігор-2023 з пляжного футболу. Минулого року українці вдалося тріумфувати на світовій першості з пляжного футболу серед клубів.

У заяві УАФ сказано, що головним завданням Анастасії буде реформування системи жіночого футболу. Сама Кліпаченко наголосила, що має намір зайнятися цілісним розвитком футболісток.

“Щаслива бути у новій потужній команді Андрія Шевченка. Моя головна мета – впроваджувати сучасні зміни та сприяти цілісному розвитку футболісток як особистостей поза майданчиком, у житті. Це робота заради майбутніх поколінь жінок у футболі в Україні та за її межами”.

Кліпаченко – співзасновниця жіночого спортивного руху “Шлях Чемпіонки”, який займається підтримкою професійних спортсменок України. Як тренер Анастасія працювала в академіях UCSA, Шахтаря та ПСЖ у Кувейті.

Нагадаємо, що визначились місця проведення матчів першого раунду плей-офф відбору на чемпіонат Європи-2025 між жіночими збірними України та Туреччини.

Перший матч, як і планувалося раніше, відбудеться 25 жовтня в турецькому місті Діярбакир на однойменному стадіоні, який може прийняти на своїх трибунах 33 тисячі глядачів.

Матч-відповідь, номінально домашній для України, запланований на 29 жовтня. Він пройде у столиці Молдови, Кишиневі, на стадіоні «Зімбру».

Джерело

Схожі публікації