Четвер, 3 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Війна

Зеленський про Вугледар: “Життя бійців набагато головніші, ніж будь-які забудови”

Вугледар, серпень 2024 рік. 72 ОМБр/Facebook

Президент Володимир Зеленський назвав правильним кроком вихід українських військових із Вугледара, оскільки це дозволило зберегти життя українських бійців.

Про це Зеленський сказав, відповідаючи на запитання про виведення військ з Вугледара, під час спільної пресконференції з новим Генсеком НАТО Марком Рютте у Києві у четвер, 3 жовтня.

“Без відповідної зброї ми не можемо зупинити Російську Федерацію, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все, і тоді, коли вона руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя, бо вони набагато головніші, ніж будь-які забудови, тому що це люди наші, це громадяни України і тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе заради держави і заради своєї героїчної служби”, — сказав Зеленський.

Він додав, що це абсолютно правильні кроки, тому Україна й просить дати можливість, щоби зупиняти Росію тією чи іншою зброєю.

“Надати дозвіл, надати відповідні системи. Чи можна без цього зупинити Росію? На сьогодні це один із засобів посилення України, реальний засіб”, — пояснив Зеленський.

2 жовтня стало відомо, що вище командування надало дозвіл на виведення українських підрозділів з Вугледара. Рішення ухвалили з метою збереження життя військових та бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій.

Схожі публікації