Четвер, 3 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Суми

Діти, батьки яких відмовляться від евакуації з двох громад Сумщини, будуть вилучатися із родин

Діти, батьки яких відмовляться від евакуації з двох громад Сумщини, будуть вилучатися із родин

Діти, батьки яких відмовляться від обов’язкової евакуації з двох громад Сумщини, будуть вилучатися із родин. Мова про Середино-Буську та Великописарівську громади, де оголошена примусова евакуація. Про це зазначив начальник служби у справах дітей Сумської ОВА Юрій Каліновський.

“Близько 6 тис. дітей евакуйовано з територій Сумщини, де оголошена примусова або обов’язкова евакуація. Це переважно діти з родинами, зі своїми законними представниками. Є випадки, коли ще залишаються діти у 5-кілометровій зоні, за нашими даними їх 110. Також є випадки, що діти лишаються у зоні примусової евакуації — це Середино-Будська громада, там близько 100 дітей. Будемо змушені вжити всі заходи, які дає нам закон. В разі відмови законних представників дітей від переміщення, ми залишаємо за собою право ухвалювати рішення про вилучення дитини із родини”, — зазначив Юрій Каліновський.

У 101 населеному пункті восьми громад Сумського району, які підлягають обов’язковій евакуації, перебуває 207 дітей. З них три дитини сироти: двоє у місті Білопілля й одна у Ворожбі, пише Суспільне.

За його словами, вже вдалося перемістити 270 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях, родинах опікунів та дитячих будинках сімейного типу. Також не на територіях громад, населення яких мають евакуйовувати, є 112 прийомних сімей та 27 дитбудинків сімейного типу.

Схожі публікації