Вівторок, 1 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

У Шосткинській РВА повідомили, що з Глухова, Есмані та Свеси евакуйовано 12,2 тис. жителів

У Шосткинській РВА повідомили, що з Глухова, Есмані та Свеси евакуйовано 12,2 тис. жителів

Питання проведення евакуації на території Глухівської міської, Есманьської та Свеської селищних громад розглянуто під час засідання координаційного штабу з проведення евакуаційних заходів.

Воно відбулося під головуванням керівника Шосткинської військової адміністрації Оксани Тарасюк. У засіданні  координаційного штабу взяли участь представники Глухівської, Есманьскої та Свеської громад, обласного управління ДСНС, Національної поліції.

Були розглянуті результати вже проведених евакуаційних заходів, а також обговорені проблемні питання, які виникають під час евакуації населення. Акцентовано увагу на наявності на Сумщині та у інших регіонах місць тимчасового перебування населення. Розглядалося і питання співпраці з українськими та міжнародними благодійними фондами, волонтерськими організаціями.

За офіційними даними, у Шосткинському районі підлягало евакуації з 5-кілометрової зони від державного кордону України з рф 7 859 осіб, у тому числі 739 дітей. Станом на 1 жовтня евакуйовано майже 3 тис. осіб, у тому числі 650 дітей, залишилось – 4 883 осіб, у тому числі 89 дітей. З 6 населених пунктів 5-кілометрової зони, розташованих у 3 територіальних громадах, виїхали усі мешканці.

Щодо обов’язкової евакуації з Глухова, Есмані та Свеси, то станом на 4 вересня підлягало евакуації 32 793 особи, у тому числі 4 098 дітей. На сьогоднішній день евакуйовано 12 295 осіб, у тому числі 3 140 дітей, залишилось майже 20,5 тис. осіб, у тому числі 958 дітей. Евакуаційні заходи продовжуються.

Згідно з розпорядження обласної державної адміністрації від 30 вересня цього року оголошена обов’язкова евакуація населення з с. Шалигине. Евакуації підлягає 925 осіб, у тому числі 58 дітей.

Фото ілюстративне

Схожі публікації