Вівторок, 1 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

В Україні стартує пілотний проєкт із соціального супроводу військовослужбовців і членів їх родин у військових частинах

Як поінформувала заступниця голови Сумської ОВА Олена БОЙКО, ідея соціального супроводу на базі підрозділів Збройних Сил України полягає в наданні допомоги захисникам і паралельно їхнім рідним.

Експериментальний проєкт передбачає супровід військових на початку служби, під час її проходження та допомогу в адаптації до цивільного життя після звільнення з армії. Тут мова йде про соціалізацію захисників, психосоціальну підтримку, а також відновлення зв’язків із родиною.

В Україні стартує пілотний проєкт із соціального супроводу військовослужбовців і членів їх родин у військових частинах

Фінансується програма за кошти державного бюджету.

Попередньо на участь в експериментальному проєкті запропоновано одну з великих міських громад області. Проте маємо сподівання, що в подальшому долучитися до нього висловлять бажання й інші, на території яких дислокуються військові формування.

Громади мають бути зацікавлені в участі, адже це додатковий фінансовий ресурс та оплата праці соціальних фахівців, які зможуть надавати відповідні послуги за рахунок коштів державного бюджету. – акцентувала Олена Бойко.

– В найкоротші терміни чекаємо на пропозиції від громад. Обласна військова адміністрація підтримає ініціативи та звернеться з відповідним клопотанням до профільного міністерства, щоб забезпечити наших захисників та їх рідних комплексною допомогою і підтримкою.

Схожі публікації