Війна

Генштаб: за минулу добу на фронті відбулось 189 бойових зіткнень, РФ втратила 1370 військових

Війна в Україні. Генштаб ЗСУ/Фейсбук

На фронті за минулу добу відбулось 189 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація на Покровському напрямку. За добу на війні в Україні російська армія втратила близько 1370 військових. Загалом за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ склали близько 654 430 військових.

Про це у ранковому зведенні повідомив Генштаб Збройних сил України (ЗСУ).

За уточненою інформацією, 30 вересня армія РФ атакувала позиції українських підрозділів та населені пункти чотирма ракетними ударами із застосуванням шести ракет, а також нанесла 74 авіаудари, зокрема скинула 128 КАБів та здійснила 4694 обстріли.

Росія нанесла авіаудари, зокрема в районах населених пунктів Студенок, Кучерівка, Будівельне, Вишеньки, Яструбщина, Білопілля, Серебрянське лісництво, Сіверськ, Часів Яр, Костянтинівка, Бересток, Мирноград, Шевченко, Калинове, Білицьке, Яблунівка, Розлив, Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка, Богоявленка, Мала Токмачка, П’ятихатки, Веселянка, Антонівка, Кардашинка та Львове.

Протягом минулої доби ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили один засіб ППО, гармату на вогневій позиції, район зосередження особового складу, радіолокаційну станцію та один інший важливий об’єкт російських загарбників.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку війська РФ шістнадцять разів намагалися штурмувати українські позиції в районах населених пунктів Бургуватка, Стариця, Тихе та Вовчанськ — безуспішно.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 24 російські атаки неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку Росія атакувала 24 рази поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві. Одне боєзіткнення станом на ранок 1 жовтня триває.

На Сіверському напрямку українські військові відбивали три штурми РФ поблизу Верхньокам’янського та Білогорівки. По Серебрянському лісництву російська авіація ударила понад 60 некерованими авіаракетами.

На Краматорському напрямку українські війська зупинили три російські атаки у районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку РФ після 18 атак неподалік Торецька, Залізного, Неліпівки та Щербинівки зазнала втрат та відступила.

На Покровському напрямку залишається найбільш напружена ситуація. Українські військові зупинили 43 штурмів та наступів Росії у бік населених пунктів Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селідове та Михайлівка. Найбільше атак РФ, понад 20, відбили поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 31 атаку поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки.

На Времівському напрямку армія Росії здійснила вісім штурмів українських позицій у районах Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку противник атакував в районі Малої Токмачки — зазнали втрат.

На Придніпровському напрямку штурмів РФ не було.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія РФ продовжує обстрілювати з артилерії та авіації українські населені пункти.

Операція у Курській області триває.

Загалом 30 вересня українські війська знищили 9 російських танків, 44 бойових броньованих машин, 33 артилерійські системи, 98 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети, 73 автомобілі та 1 одиницю спеціальної техніки РФ.

Схожі публікації