Неділя, 29 Вересня, 2024
Новини Конотоп

Сумська ОВА та ПРООН спільно реалізують проєкти з розвитку ветеранської політики в області

Сумська ОВА та ПРООН спільно реалізують проєкти з розвитку ветеранської політики в області

Проміжні результати та подальші перспективи співпраці начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ обговорив із в.о. програмного менеджера ПРООН в Україні пані Федерікою ДІСПЕНЦОЮ. Про це йдеться на сайті Сумської ОВА.

Під час зустрічі було зазначено, що програмою ПРООН підтримано 26 мініпроєктів у 6 партнерських громадах, які надійшли від ветеранських спільнот або спрямовані на допомогу ветеранам. В тому числі це 7 проєктів, які стали переможцями школи соціального підприємництва.

Наразі у Конотопі та Лебедині створюються ветеранські центри. Відповідна робота проводиться щодо облаштування такого простору у Сумах.

Забезпечено навчання команд із громад, які займатимуться реінтеграцією ветеранів, а також розробкою відповідних місцевих програм.

Здійснено підготовку психологів, які працюють із ветеранами у громадах.

Очільник Сумщини висловив вдячність інституціям ООН за всебічну підтримку і системну допомогу у вирішенні важливих питань підтримки ветеранської спільноти.

Особливу увагу він акцентував на необхідності продовжити співпрацю щодо створення регіонального ветеранського простору Сумської області.

«В області системно здійснюється практична реалізація державної ветеранської політики. Ми маємо відповідну обласну програму з фінансовим ресурсом та заходами. Спільно з вами ми заклали потужну основу підтримки ветеранів у громадах, надалі потрібно координувати діяльність довкола формування регіонального аспекту. Тому активна позиція та продовження підтримки Сумщини з боку ПРООН є важливою складовою комплексного забезпечення послугами наших захисників», – підкреслив він.

Федеріка Діспенца зауважила, що їхня організація наразі сконцентрована на успішному завершенні започаткованих активностей та плануванні діяльності на наступний рік.

«Ми, зокрема, вже почали перемовини із Урядом Королівства Нідерландів, який забезпечує фінансування ініціатив, про продовження підтримки даного напрямку та подальше виділення коштів».

Вона також передала пропозицію донорів організувати у Посольстві Нідерландів в Україні презентацію спільних результатів роботи для інших міжнародних партнерів.

 

Схожі публікації