Новини Конотоп

Підготовка до зими на Сумщині: триває захист та модернізація об’єктів критичної інфраструктури

Підготовка до зими на Сумщині: триває захист та модернізація об’єктів критичної інфраструктури

Хід завершення підготовки підприємств енергетичної та теплогенеруючої галузей до роботи в осінньо-зимовий період та в умовах можливих надзвичайних ситуацій перевірив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час виїзної наради, повідомляють в ОВА.

«Ворог постійно намагається посіяти паніку, занурити Сумщину в морок і темряву. Постійно і планомірно працюємо над тим, щоб запобігти критичним ситуаціям і забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури області», – зазначив начальник ОВА.

У ході перевірки наявних потужностей безпосередньо на об’єктах визначено ключові проблеми функціонування підприємств критичної інфраструктури в автономному режимі під час можливого настання блек-ауту.

Володимир АРТЮХ надав доручення керівництву обласного центру разом з керівниками підприємств у найкоротші терміни вирішити питання відновлення та нарощення захисних спроможностей об’єктів, які забезпечують місто та область електроенергією та теплом.

Начальник ОВА окремо наголосив на необхідності погашення заборгованості за природний газ та підписання договорів теплопостачальними організаціями ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

Також доручив керівництву Сум конструктивно вирішити проблему з повіркою газових лічильників, яка виникла між теплопостачаючими підприємствами та комунальними установами.

Обговорено облаштування когенераційних установок та використання їх ресурсу під час обмеженого енергопостачання.

Схожі публікації