Новини футболу

П’янич офіційно перейшов в цска і публічно вибачився за те, що виступав проти матчів зі збірною росії

П’янич офіційно перейшов в цска і публічно вибачився за те, що виступав проти матчів зі збірною росії

Миралем Пьянич, Getty Images

Півзахисник збірної Боснії і Герцеговини Міралем П’янич офіційно перейшов в цска. 34-річний хавбек підписав контракт із клубом, який представляє армію країни-агресора на один рік з опцією продовження ще на сезон.

П’янич також вибачився перед російськими вболівальниками за свої слова проти збірної росії, сказані два роки тому. Боснієць заявив, що “йому шкода”, що російський футбол переживає “нелегкий час”.

“Знаю, що зараз багато хто обговорює мої слова дворічної давності, проте я ніколи нічого не говорив проти росії та російського футболу. Мені шкода, якщо моя мова когось образила, тому готовий вибачитися”, – сказав П’янич.

“У будь-якому разі сподіваюся, ситуація вирішиться настільки швидко, наскільки це можливо. Я приїхав із країни, де свого часу була війна, і знаю, що це таке. І чудово розумію, як влаштована політика, і як вона впливає на спорт. Однак я футболіст і вся моя увага сконцентрована на тому, щоб добре тренуватися, грати і приносити користь цска”.

Нагадаємо, П’янич виступав проти спарингу зі збірною росії, який планувала провести збірна Боснії і Герцеговини восени 2022 року. Хавбек заявляв, що “весь світ страждає від війни”, і його команда не повинна бути першою, хто гратиме з відстороненою ФІФА та УЄФА збірною.

Рано вранці 24 лютого 2022-го року росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна рф проти України триває вже 946-й день.

Джерело

Схожі публікації